У парафії говорили про служіння ближньому

9 і 10 липня 2018 року, в нашій каплиці відбулася друга і третя формаційна зустріч парафіян з представниками БФ «Карітас Стрийської єпархії» УГКЦ.

Першого дня, пригадавши собі богословські аспекти важливості служіння ближньому, присутні поділилися на групи і на прикладах з життя умовного містечка, вчилися визначати реальні напрямки такої діяльності. А наступного дня мали можливість побачити відеоматеріали з конкретними прикладами служіння ближнім у кількох парафіях УГКЦ.

Перша така зустріч у нашій парафії відбулася в лютому, а ще кілька плануємо провести до кінця року. Участь в зустрічах змогли взяти усі бажаючі, за що їм дякуємо, а особливо – за активність і небайдужість до розвитку нашої парафії та до потреб інших.

_______________
Довідка: У 2018 році розпочалася реалізація трирічної програми «Підвищення рівня соціальної відповідальності парафій та їх участі у житті громад на місцевому рівні». За результатами анкетування усіх парафій єпархії, з благословення Преосвященного Владики Тараса Сеньківа, єпарха Стрийського, було обрано одинадцять парафій, з якими впродовж 2018 року проводиться співпраця у вигляді інформаційних зустрічей, тренінгів для представників парафій, а також допомога у пасторальному плануванні, проведенні благодійних та інших заходів, які спрямовані на підвищення рівня спроможності парафіяльної громади в соціальному служінні.