Відбулася формаційна зустріч про служіння ближньому у парафії

13 лютого 2018 року, в нашій каплиці вітали гостей – працівників БФ «Карітас Стрийської єпархії» УГКЦ, які провели формаційну зустріч на тему «Важливість соціального служіння у парафії». В заході взяли участь представники парафіяльної спільноти «Матері у молитві» і всі бажаючі.

Відповідальний за соціальне служіння у Стрийській єпархії, директор БФ «Карітас Стрийської єпархії» о. Тарас Ляшок звернувся до присутніх у храмі зі вступним словом, розповів про те, чому важливо бути відкритим на потреби ближнього, а також навів конкретні приклади такого служіння в різних парафіях УГКЦ. 

Про богословські та практичні аспекти соціального служіння парафіянам розповів о. Олексій Федорович, наголосивши на тому, що дияконія (служіння) є невід’ємною складовою життя Церкви. Наостанок присутні переглянули на відео слово блаженнішого Святослава, Глави і Отця УГКЦ, про служіння ближньому, виголошене на Форумі «Соціальне служіння УГКЦ» у червні 2016 року в м. Києві.

Довідка: У 2018 році розпочалася реалізація трирічної програми «Підвищення рівня соціальної відповідальності парафій та їх участі у житті громад на місцевому рівні». За результатами анкетування усіх парафій єпархії, з благословення Преосвященного Владики Тараса (Сеньківа), єпарха Стрийського було обрано одинадцять парафій, з якими впродовж 2018 року буде проводитися співпраця у вигляді інформаційних зустрічей, тренінгів для представників парафій, а також допомога у пасторальному плануванні, проведенні благодійних та інших заходів, які спрямовані на підвищення рівня спроможності парафіяльної громади в соціальному служінні.