ЗБУДУЙМО ХРАМ РАЗОМ! (оновлено 5.03.2018)

Так має виглядати майбутній храм
Парафія Блаженного священномученика Миколая Чарнецького існує у Стрию з 2002 року. В 2003 році, з виділенням земельної ділянки, громада молиться в облаштованій тимчасовій каплиці, привезеній сюди зі с. Колодниця Стрийського району. 

У звʼязку з тим, що каплиця є незручною для проведення богослужінь, а також через брак місця для здійснення іншої душпастирської праці та соціального служіння, була розпочата робота над підготовкою документації і зведенням храму.

Майбутній храм, згідно проекту, має вміщати 300-400 осіб і він буде дерев’яний гуцульського стилю. Це, з одного боку, має суттєво здешевити і пришвидшити будівництво, а з іншого – підкреслити національну та етнічну характеристику нашої місцевості.

Каплиця, у якій молимось зараз
Завдяки допомозі жертводавців, посильним пожертвам і волонтерській праці людей доброї волі, у 2011 році була розпочата праця над зведенням фундаменту майбутнього храму, в якому запроектовані і підвальні приміщення, де мав би бути розташований невеликий конференційний зал і катехитичні класи. На даний час конструкція фундаменту вже практично готова до того, щоб безпосередньо приступити до зведення стін і перекриття самого храму.

У процесі будівництва (червень-2017)
Загальна вартість будівництва храму є на даний час у межах $115.000 (це орієнтовно понад 3 млн. грн., зважаючи на коливання курсу). Оскільки специфіка зведення дерев’яного храму полягає у тому, що він будується дуже швидко (у нашому випадку 3-6 місяців), то, щоб роботу почати, потрібно підготувати для цього всі матеріали.

Зимою 2017-2018 рр., з Господньою допомогою і, завдяки Вашим пожертвам, ми приступили до заготівлі брусів, з яких будуть зведені стіни храму до рівня куполів. Також триває заготівля інших пиломатеріалів для верхньої частини храму (крім куполів і ґонти). На згадані цілі вже було зібрано і витрачено 450.000 грн., а 150.000 грн. ще маємо на даний час зібрати і доплатити. Іншими найближчими потребами є орієнтовно: 100.000 грн. на виготовлення куполів і 170.000 грн. на заготівлю ґонти.

Фундамент майже готовий (серпень-2017)
При цій нагоді просимо про допомогу всіх, хто має можливість та бажання підтримати нас у справі будівництва храму. А Господь хай благословить Ваші добрі старання і відплатить сторицею!

Молимось, щоб майбутній храм був місцем прослави Господа на землі, де кожен потребуючий міг би досвідчити Його любов і милосердя, яких Він не шкодує для нас.

Початок заготівлі брусів (грудень-2017)
З деякими моментами парафіяльного життя і будівництва можна ознайомитися на нашому блозі (http://mchparish.blogspot.com/) та на сторінці у соціальній мережі Facebook (https://www.facebook.com/mchparishstryi/). Будь-яку додаткову інформацію можна дізнатися у каплиці чи зателефонувавши до нас.


З повагою і молитвою



свящ. Олег Овсяник,
адміністратор парафії блаженного
священномученика Миколая
Чарнецького УГКЦ у м. Стрий
і парафіяльна громада _______________________________________________ 

БАНКІВСЬКИЙ РАХУНОК ПАРАФІЇ:
ПАТ «Приватбанк»
Рахунок: 26008053722440
МФО: 325321
ЗКПО: 26181542

або

НОМЕР КАРТКИ:
5169 3305 1336 6622