Майстер-клас «Зробімо вервицю самі»

14 жовтня 2017 року, під Покровом Богородиці та з благословення адміністратора парафії о. Олега Овсяника, у нашому храмі відбувся черговий пізнавально-розвиваючий захід для дітей та їх батьків. Цього разу, учасники майстер-класу виготовляли своїми руками вервиці для молитви, мали можливість дізнатись історію виникнення традиції молитви на вервиці та поспілкуватися між собою.

Захід підготувала і провела п. Галина Горін, цікаво розповівши, якими були перші вервиці, історії об’явлень Богородиці в Люрді та інших місцевостях. Активну участь у заході брали діти різного віку, які робили вервиці з великим натхненням, а на завершення, після подячної молитви, отримали і «домашнє завдання»: старатися молитись на Вервиці щоденно та заохочувати до цього рідних і друзів.

Також, наступного дня, після недільної Святої Літургії, був оголошений конкурс для дітей на самостійне виготовлення вервиці з різних матеріалів: намистин, зерен злаків тощо. Свої роботи діти можуть подавати до неділі, 29 жовтня. Автор найоригінальнішого твору отримає від парафії невеличкий пам’ятний подарунок.

Ірина Ільків

ФОТО: