У парафії відбувся майстерклас з виготовлення хрестиків та прикрашання ікон

З благословення адміністратора парафії о. Олега Овсяника, 4 і 18 березня 2017 року, в нашому храмі відбулися два майстеркласи, учасниками яких стали парафіяльні діти та підлітки. У переддень Неділі Православʼя, коли спогадуємо перемогу Церкви над іконоборством, присутні вчилися прикрашати іконки, а напередодні Хрестопоклінної неділі – виготовляти хрестики з бісеру, кольорового паперу та тканинних стрічок.

Майстерклас охопив два нарямки в стилі «хенд-мейд». Одна група натхненно працювала, освоюючи техніку плетіння з бісеру, інші осягали техніку «кандзасі» (виготовлення квітів із складених клаптиків тканини). Копітка праця дітей увінчалась успіхом: милували око гілочки калини та гарно оформлені образки, рамки яких прикрашали метелики з різнокольорових стрічок.

Згаданий захід відбувся у межах співпраці з ГО «Майдан Стрийщини». Ми щиро дякуємо організаторам в особі п. Галини Горін, яка теж є і нашою парафіянкою, та ведучим – п. Жанні Рижик (із Криму) та подружжю Ірині й Олександру Сікорам (з Херсона), які через складну ситуацію на цих теренах України, були змушені переселитись до нас на Стрийщину.
Ірина Ільків

ФОТОРЕПОРТАЖ: