Мощі святої Терези з Калькутти в парафії

7 листопада 2019 року, в нашій парафіяльній каплиці була виставлена для постійного почитання часточка мощей св. Терези з Калькутти, покровительки убогих.

Урочистість відбулася під час традиційних молитовних вечірніх чувань, які вже майже рік часу проводимо по четвергах на початку місяця. На чуваннях парафіяни і присутні гості мали можливість ознайомитися з постаттю св. Терези – її біографією, чеснотами, а також труднощами, які супроводжували її покликання. Між конференціями служилася вечірня, а також відбувся обхід навколо храму з мощами святої, зі співом величань на її честь і з проханням про її духовну опіку над нашою парафією.

Під час чувань була можливість приступити до Святого Таїнства Покаяння (Сповіді), а на завершення служилася Свята Літургія, читалися молитви за оздоровлення від недуг та узалежнень і кожен присутній отримав пам'ятний образок на молитовну згадку. Цього дня також розпочали разом молитися дев'ятницю до святої Терези з Калькутти.

Хай духовна присутність святої Терези через часточку її мощей у нашій каплиці буде для усіх нас не стільки засобом для випрошування через неї у Бога певних дібр, як викликом іти та служити ближньому тими благами й можливостями, які ми вже маємо.