Передріздвяні вечірні чування в парафії

3 січня 2019 року, в нашій парафії відбулися передріздвяні молитовні вечірні чування. Духовний захід розпочався вечірнею, відтак присутні мали нагоду ознайомитися з життям блаженної Йосафати Гордашевської, життя і духовний подвиг якої представили гості парафії – сестри Служебниці Непорочної Діви Марії, які живуть і служать у Стрию. Після цього молилися акафіст до блаженної Йосафати та, поділившись на групи, брали участь у молитовному читанні Святого Письма.

Центром чувань стала Свята Літургія, в першій частині якої, роздумуючи над притчею про злих виноградарів, присутні застановилися над відповідальністю, яку Господь кожному з нас дає у житті, і над значенням приходу Бога у світ, який будемо відзначати через кілька днів у празнику Христового Різдва. Опісля молилися молебний чин над хворими, відбулося окроплення присутніх свяченою водою і помазання єлеєм на зцілення душ і тіл.

Під час чувань в каплиці були виставлені для почитання мощі блаженної Йосафати Гордашевської і блаженного Миколая Чарнецького. Протягом вечора багато з присутніх приступили до Таїнства Покаяння (Сповіді).

Дякуємо Господу за нашу зустріч з Ним, а також усім, хто брав участь в чуваннях і допомагав у їх організації та проведенні. Особлива подяка сестрам-служебницям за їх присутність, слова, супровід молитовного читання Святого Письма та спів богослужінь.