ХРАМОВИЙ ПРАЗНИК ПАРАФІЇ

24 червня 2018 року, Преосвященний владика Богдан Манишин, єпископ-помічник Стрийської єпархії, відвідав з пастирським візитом парафію блаженного священномученика Миколая Чарнецького в м. Стрию, де з нагоди храмового празника очолив Божественну Літургію. На подвір’ї храму єпископа зустрічали чисельно зібрані парафіяни з адміністратором парафії о. Олегом Овсяником і запрошені священики.

Звертаючись до присутніх зі словом проповіді та розважаючи над чеснотами і прикладом покровителя храму, владика Богдан наголосив, що «блаженний священномученик Миколай Чарнецький був людиною, повною миру і безмежного довір’я до Бога. І його життя, сповнене терпінь, принесло велику благодать. Він спонукає нас до того, щоб ми намагалися любити Бога всім серцем, душею і думками».

По закінченні Божественної Літургії, єпископ привітав усіх парафіян з храмовим празником. У свою чергу, о. Олег Овсяник від імені всіх парафіян, подякував владиці Богдану за візит, спільну молитву та духовне навчання. А насамкінець відбулося водосвяття і процесійний обхід навколо церкви, в часі якого єпископ окропив присутніх свяченою водою.

За матеріалами: stryi.ugcc.org.ua

ФОТО: